CD's van Khareba & Gogia

DVD 2014: op hoofdpagina
  CD 2012: Mravaljamier - Vele jaren!

Met de Georgische wens Mravaljamier (vele jaren!) wordt een heel vat aan warme gevoelens aangeboord. De klanken van Mravaljamier hoor je in eindeloze varianten thuis, op verjaardagen, bruiloften, feesten en ook in de kerk. En altijd is de aanleiding een mooie: er wordt immers feest gevierd, samen gezongen, gebeden, gegeten en wijn gedronken. De gastheren en gastvrouwen worden met het lied bedankt. Familie, kinderen, vrienden, buren; allen delen mee in de feestvreugde van de klank Mravaljamier. De klanken ontvouwen zich van één stem tot een aanzwellende kakafonie van stemmen waar echter altijd een structuur in blijft. Dit symbool van de eeuwige zoektocht naar harmonie met veelstemmigheid is het hart van Mravaljamier. Het ensemble Khareba & Gogia presenteert vol trots de cd Mravaljamier: laat een deel van de feestvreugde uit Georgië door de muziek ook bij u aan tafel klinken. Vele jaren!
Een voorproefje kunt u hier horen: Tsjrel baghdadze
CD 2010: Tsira

Het ensemble Khareba & Gogia houdt al jaren de rijke Georgische muzikale traditie in stand met hun warme meerstemmige zang en Kaukasische ritmes. Na de cd “Bulbulo” (2008), de jubileum-cd in 2009 (Een muzikale reis met Khareba & Gogia) presenteert het ensemble vol trots de derde cd “Tsira” aan het Nederlandse publiek.
“Tsira” brengt wederom een mengeling van stadsfolklore, dansliedjes, oude volksmelodieën, lyrische, melancholische melodieën en composities uit de 20e eeuw.  Twee nummers als voorproefje: Satrpialo en Qalta moxeuri
  Jubileum-cd 2009, 1964-2009 - 45 jaar: een muzikale reis met Khareba & Gogia

Het ensemble heeft met veel zorg en liefde gewerkt aan een unieke verzamel-cd 1964-2009 - 45 jaar: een muzikale reis met Khareba & Gogia. De cd bevat opnames van de leden van het ensemble uit verschillende periodes in hun muzikale carrière. De jubileum-cd zal tijdens de tournee in februari-maart 2009 worden gepresenteerd. De cd is in de eerste plaats gewijd aan de tenor Kosta Gogolashvili en de bas Jemal Museridze die sinds 1964 in professionele ensembles en verschillende samenstellingen vrijwel altijd samen hebben gezongen. Onder andere in het Georgisch Filharmonisch Kwartet, het Georgische Radio- en Televisie-octet, het Academische Staatsensemble voor Georgische Zang en Dans Erisioni, verschillende kerkkoren en talloze andere ensembles. Het jaar 1964 is tevens het het geboortejaar van het jongste lid van het ensemble Khareba & Gogia – Gogi Simonishvili ofwel “Gouden Gogia” - accordeonist en begeleider.
Een voorproefje kunt u hier alvast beluisteren. Narnari - dansmuziek voor vrouwen (instrumentaal)

CD Bulbulo

In 2008 werd tijdens de tournee de cd “Bulbulo”van het ensemble Khareba & Gogia gepresenteerd. De meerstemmige liederen en de instrumentale stukken voeren de luisteraar mee naar het prachtige, warme en gastvrije Georgië. De cd is te bestellen via info@khareba.nl voor 15 € exclusief portokosten en is tevens te verkrijgen tijdens het tournee op de diverse concertlocaties. Daarnaast is de cd te koop bij platenzaak Gigantic, Sint Antoniesbreestraat 15 te Amsterdam. Om een indruk te krijgen kunt u alvast luisteren naar  Shenma survilma een liefdeslied uit de bergen van de Kaukasus (MP3 download)


 <<<< naar hoofdpagina