CD's van Khareba & Gogia

<<<< naar hoofdpagina
CD 2018: Photoli

Khareba & Gogia maakte in 2018 een nieuwe CD met 23 nieuw opgenomen liederen. Oude bekenden zoals Suliko in een nieuw jasje en vele nieuwe onbekendere liederen en instrumentale stukken uit de rijke Geogische muziektraditie.
Prijs: € 15,00. verkrijgbaar bij de concerten
Hier alvast een voorproefje (mp3) Photoli

1. Photoli - Mijn lief, waarom ben jij niet blij? Laat me je omarmen en verwarmen
2. Shen machvel - Jij laat de zon verdwijnen met je schoonheid
3. Batonebo - heilzaam lied voor zieke kinderen
4. Narnari - Dansmusiek voor vrouwen
5. Tsekva khartuli - Dansmuziek uit georgische opera "Keto en Kote"
6. Kovel sne-ulebaze - Liefde maakt diepste duisternis weer licht
7. Gogo taflistvala - Lied over mooi meisje met honingbruine ogen
8. Tsmindao ghmerto - Heilig is de heer
9. Kavtischeuri - Dansmuziek uit dorp Kavtischevi
10. Suliko - Lied over zoektocht naar geliefde Suliko
11. Wketse-wketse - Lied over vaderland
12. Phutkari - Ode aan bijen die honing geven aan de mens en kaarsen van bijenwas
13. Mtiuluri - Dansmelodie met panduri uit Mtiuleti
14. Nana-sisatura - Wiegenlied uit provincie Samegrelo
15. Zogi igeti - Herderslied, na lang verblijf in bergen keert herder vol liefde terug naar zijn vrouw
16. Tushuri - Dansmelodie uit Tusheti
17. Shen char venachi - Kerklied over de heilige wijnrank
18. Tsjum maghnarshi - Lied van de nachtegaal die zingt over de liefde
19. Simghera megobrobaze - Lied over vriendschap
20. Lazuri - Dansmuziek uit West-Georgië
21. Gandagan - Dansmuziek uit provincie Adjara
22. Ech, dorogi - Lied ter nagedachtenis aan de gevallenen in WOII
23. Mravaljamier - Feest- en verjaardagslied
DVD 2014: Samen met Khareba & Gogia

In het najaar van 2014 presenteerde het ensemble de dvd: Samen Met Khareba & Gogia. De dvd is op de concerten te verkrijgen voor 15 euro. Samen met Khareba & Gogia vertelt in beeld en muziek het verhaal van vijf mannen met hun liefde voor Georgië en zijn eeuwenoude muziekcultuur. Deze liefde deelt het ensemble met velen in niet alleen Georgië, maar ook in Nederland en Duitsland. De dvd is een hommage aan de leden van Khareba & Gogia  die hun wortels hebben in verschillende delen van Georgië met elk hun specifieke karakter en zangcultuur. Samen zijn zij een waardevol muzikaal archief van Georgië. Naast concertopnamen bevat de dvd fotocollages van de vijf zangers, hun verschillende provincies in Georgië, kerken, fresco’s, de steden Kutaisi en oud-Tbilisi. Er zijn beelden van televisie-optredens, opzwepende dansen en er klinken Georgische liederen in hun natuurlijke omgeving van supra (feesttafel) samen met familie en vrienden.
  CD 2012: Mravaljamier - Vele jaren!

Met de Georgische wens Mravaljamier (vele jaren!) wordt een heel vat aan warme gevoelens aangeboord. De klanken van Mravaljamier hoor je in eindeloze varianten thuis, op verjaardagen, bruiloften, feesten en ook in de kerk. En altijd is de aanleiding een mooie: er wordt immers feest gevierd, samen gezongen, gebeden, gegeten en wijn gedronken. De gastheren en gastvrouwen worden met het lied bedankt. Familie, kinderen, vrienden, buren; allen delen mee in de feestvreugde van de klank Mravaljamier. De klanken ontvouwen zich van één stem tot een aanzwellende kakafonie van stemmen waar echter altijd een structuur in blijft. Dit symbool van de eeuwige zoektocht naar harmonie met veelstemmigheid is het hart van Mravaljamier. Het ensemble Khareba & Gogia presenteert vol trots de cd Mravaljamier: laat een deel van de feestvreugde uit Georgië door de muziek ook bij u aan tafel klinken. Vele jaren!
Een voorproefje kunt u hier horen: Tsjrel baghdadze
CD 2010: Tsira

Het ensemble Khareba & Gogia houdt al jaren de rijke Georgische muzikale traditie in stand met hun warme meerstemmige zang en Kaukasische ritmes. Na de cd “Bulbulo” (2008), de jubileum-cd in 2009 (Een muzikale reis met Khareba & Gogia) presenteert het ensemble vol trots de derde cd “Tsira” aan het Nederlandse publiek.
“Tsira” brengt wederom een mengeling van stadsfolklore, dansliedjes, oude volksmelodieën, lyrische, melancholische melodieën en composities uit de 20e eeuw.  Twee nummers als voorproefje: Satrpialo en Qalta moxeuri
  Jubileum-cd 2009, 1964-2009 - 45 jaar: een muzikale reis met Khareba & Gogia

Het ensemble heeft met veel zorg en liefde gewerkt aan een unieke verzamel-cd 1964-2009 - 45 jaar: een muzikale reis met Khareba & Gogia. De cd bevat opnames van de leden van het ensemble uit verschillende periodes in hun muzikale carrière. De jubileum-cd zal tijdens de tournee in februari-maart 2009 worden gepresenteerd. De cd is in de eerste plaats gewijd aan de tenor Kosta Gogolashvili en de bas Jemal Museridze die sinds 1964 in professionele ensembles en verschillende samenstellingen vrijwel altijd samen hebben gezongen. Onder andere in het Georgisch Filharmonisch Kwartet, het Georgische Radio- en Televisie-octet, het Academische Staatsensemble voor Georgische Zang en Dans Erisioni, verschillende kerkkoren en talloze andere ensembles. Het jaar 1964 is tevens het het geboortejaar van het jongste lid van het ensemble Khareba & Gogia – Gogi Simonishvili ofwel “Gouden Gogia” - accordeonist en begeleider.
Een voorproefje kunt u hier alvast beluisteren. Narnari - dansmuziek voor vrouwen (instrumentaal)

CD Bulbulo

In 2008 werd tijdens de tournee de cd “Bulbulo”van het ensemble Khareba & Gogia gepresenteerd. De meerstemmige liederen en de instrumentale stukken voeren de luisteraar mee naar het prachtige, warme en gastvrije Georgië. De cd is te bestellen via info@khareba.nl voor 15 € exclusief portokosten en is tevens te verkrijgen tijdens het tournee op de diverse concertlocaties. Daarnaast is de cd te koop bij platenzaak Gigantic, Sint Antoniesbreestraat 15 te Amsterdam. Om een indruk te krijgen kunt u alvast luisteren naar  Shenma survilma een liefdeslied uit de bergen van de Kaukasus (MP3 download)


  <<<< naar hoofdpagina